XVIII Lietuvos neurologų vasaros mokyklos akimirkos

Neurologijos seminarai 2020; 24(85): 274-275.

2020 m. rugpjūčio 28-30 d. konferencijų centre „Vilnius Grand Resort“ vyko tradicinė XVIII Lietuvos neurologų vasaros mokykla. Atsižvelgiant į Lietuvos Respublikos Vyriausybės rekomendacijas ir siekiant užtikrinti dalyvių saugumą bei koronaviruso plitimo prevenciją Lietuvoje, neurologų mokykla šiemet pirmą kartą vyko vasaros pabaigoje, hibridiniu būdu, derinant tiesioginio dalyvavimo, internetinės transliacijos ir vaizdo įrašų galimybes bei laikantis visų apsaugos nuo COVID-19 reikalavimų. Nepaisant pandemijos sukeltų iššūkių ir kitokio renginio formato, neurologų mokykloje dalyvavo rekordinis dalyvių skaičius – per 300, iš jų apie 100 – nuotoliniu būdu.
Mokyklos dalyviai – gydytojai neurologai – tris dienas tiesiogiai ir virtualiai dalijosi savo patirtimi, supažindino su neurologijos srities naujovėmis. Programa buvo pilna aktualijų, įdomių įžvalgų, diskusijų ir, žinoma, bendravimo su kolegomis.
Mokyklą atidarė originalus seminaras, skirtas neurologijos istorijai ir menui. Jame, greta žinomų Vilniaus universiteto ir Respublikinės Vilniaus psichiatrijos ligoninės lektorių, dalyvavo ir du garbūs svečiai, JAV lietuviai – neurologas-neuromokslininkas ir menininkas dr. Audrius V. Plioplys ir poetė Sandra Avižienytė, neseniai išleidusi savo naują poezijos knygą „Psichopatija“. Dr. A. Plioplys skaitė konceptualų pranešimą „Meniniai sąmonės tyrinėjimai“, kuriame unikaliai derėjo neurobiologiniai tyrimai ir originaliomis meninės išraiškos priemonėmis vizualizuojami mąstymo ir sąmonės procesai. Visos mokyklos metu veikė A. Plioplio darbų paroda „Atminties gijos“.
Puikių atsiliepimų susilaukė seminaras „Ar 2020-ieji tapo migrenos gydymo persilaužimo metais?“, rengtas kartu su Lietuvos galvos skausmo specialistų asociacija. Jame išgirdome ne tik neurologų, bet ir šeimos gydytojų, toksikologų pranešimus ir interaktyvias diskusijas. Demielinizuojančių ir autoimuninių ligų seminare apžvelgta išsėtinės sklerozės bei autoimuninių encefalitų diagnostikos evoliucija ir gydymo perspektyvos. Kitos sesijos buvo skirtos insulto aktualijoms, įvairių neurologinių ligų gydymo standartams ir alternatyvoms, inovatyvioms reabilitacijos sistemoms neurologijoje, jaunųjų neurologų pranešimams.
Baigiant lieka pasidžiaugti, kad mokyklos metu ir po jos niekas nesusirgo, o perteiktos žinios, patirtis ir bendravimo džiaugsmas išliks visų dalyvių atmintyje iki kitų, tikėkimės, sveikesnių ir saugesnių, metų.

Straipsnis lietuvių kalba | Article in Lithuanian

Atsisiųsti PDF | Download PDF

Copyright: © Neurologijos seminarai, 2020. Open Access. This article is distributed under the terms of the Creative Commons Attribution 4.0 International License CC-BY 4.0 (http://creativecommons.org/licenses/by/4.0/), which permits unrestricted use, distribution, and reproduction in any medium, provided you give appropriate credit to the original author(s) and the source, provide a link to the Creative Commons license, and indicate if changes were made.

NEUROLOGIJOS SEMINARAI • ISSN 1392-3064 | eISSN 2424-5917

Įrašo autorius Neurologijos seminarai